SAJTÓ- ÉS VISSZHANG

Hagynunk kell, hogy a múlt történelemmé váljon

Konferenciával, könyvbemutatóval, kiállítással és egy filmmel emlékezik a Terror Háza múzeum a magyar lakosok Csehszlovákiából való kitelepítésének hatvanadik évfordulójára - mondta az InfoRádiónak az intézmény igazgatója.

Schmidt Mária hozzátette: azoknak az embereknek szeretnének emléket állítani, akiket kollektív üldöztetés érte, és akiket megfosztottak a szül?földjükr?l.

Az Otthontalan emlékezet cím? könyv megírásában részt vettek a Magyar Tudományos Akadémia Kisebbségkutató Intézetének munkatársai is, akik a személyes emlékeket kutatták, és azokat a történelmi körülményeket, amelyek között a kitelepítések lehetségessé váltak - közölte a Terror Háza igazgatója.

A múzeum id?szaki kiállítótermét egy határvonallal képletesen kettéválasztották, ez a szlovák-magyar határt jelképezi, amely Schmidt Mária szerint ez nem választhatja el a két népet egymástól, hiszen a sorsunk ezer éven át közös volt és az is marad.

\

2007. szeptember 27.   13:42

Vissza


      vissza
Nyitóoldal
Alapítvány
Site-Map
Linkek


társoldalak
OTP Terror Háza
Nemzeti Kulturális Alap
mr

Fejlesztette a 
CENTER.HUwww.orwell.hu www.xxxiszazadintezet.hu www.xxszazadintezet.hu www.koestler.hu www.terrorhaza.hu www.magyarforradalom1956.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyartragedia.hu www.svabkitelepites.hu www.szexualisforradalom.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu